ACASA

   

DESPRE

   

EVENIMENTE

  

ARTISTI

   

COMUNITATI

   

LOCATII

       

MUZICA

   

ARTA

   

FILOZOFIE

   

EXPERIMENT

    

EXTERN

   

CONTACT

     

LABORAZON

experiment tehnologie


workshop

Casa Muresenilor


15 iun 2017


DESCRIERE

EVENIMENTE

ARHIVA

GALERIE


WORKSHOP CELEST
joi, 15 iun / 17:00

Seria evenimentelor marca Laborazon continua !

Timp de 5 saptamani, intre 6 iunie si 13 iulie, Laborazon aduce la Muzeul Casa Muresenilor din Brasov in premiera nationala expozitia CELEST, cu instalatii interactive create de artisti locali. Expozitia va cuprinde 6 instalatii insotite de muzica si proiectii video, iar interactivitatea va fi generata de senzori si programare informatica. La expozitie sunt asteptati toti cei carora le place sa se joace, indiferent de varsta.

Cerul a fascinat dintotdeauna omenirea, ca un ideal intangibil. Ascensiunea spre stele este o metafora a depasirii conditiei umane, iar acest lucru este realizabil prin saltul cunoasterii, al imaginatiei, dar si al stiintei. Titlul expozitiei este CELEST, tocmai pentru ca face referire la cer si spatiul cosmic.
In cea de-a doua saptamana Laborazon va gazdui workshopul explicativ al expozitiei interactive Celest, joi, incepand cu ora 17.

DESFASURARE

La workshop sunt asteptati elevi, studenti, oameni interesati de tehnologie sau de munca depusa de artisti pentru a ajunge la rezultatul final vizibil in expozitie. Workshopul se va desfasura sub forma de tur, cu posibilitatea de a pune intrebari pe tot parcursul.

Explicatiile vor fi accesibile oricui. Participarea este gratuita pentru 30 participanti si se adreseaza cu precadere elevilor de liceu, studentilor si in general celor interesati de noile tehnologii. inscrierile se fac prin intermediul formularului de la acest link

Programul de vizitare: de luni pana sambata, intre orele 9 si 17. Pentru grupuri mari, contactati muzeul pentru programare prealabila. La eveniment vor participa Sergiu Neagu - programator, Silvestru Munteanu - sculptor, Bogdan Runceanu - vizualuri, Ciprian Branea/Neo Sense - scenotehnica, Alina Floroi - curator. Acestia vor explica tehnologia din spatele instalatiilor.


Player's Pub

DnB

neurofunk

DESPRE CELEST

Expozitia Celest este alcatuita din 6 instalatii interactive care exploreaza intr-un mod artistic tema spatiului cosmic. Fiecare instalatie presupune asamblarea unor elemente fizice precum sculpturi sau suprafete textile, senzori sau butoane. Pe langa acestea, elementele multimedia sunt redate prin proiectii video sau pe ecrane, iar sunetul sau muzica prin sisteme de amplificare. Instalatiile sunt controlate de computere sau mini-controllere care ruleaza programe create de echipa.

Podeaua interactiva te teleporteaza pe Luna sau Marte. in interiorul piramidei holografice ruleaza un film cu galaxia si altul cu sistemul solar, insotite de muzica si text de Carl Sagan. Creatorul de nebuloase deseneaza nebuloase fascinante pe ecranul din fata ta. Cu instalatia Fii meteorit! calatoresti in spatiu incastrat intr-un meteorit. Cu instalatia Atinge spatiul canti la constelatii iar cu nava Warpor calatoresti in spatiu cu viteza warp.

Player's Pub

DnB

neurofunk
Fiecare instalatie presupune asamblarea unor elemente fizice precum sculpturi sau suprafete textile, senzori sau butoane. Pe langa acestea, elementele multimedia vor fi redate prin proiectii video sau pe ecrane, iar sunetul prin sisteme de amplificare. Instalatiile sunt controlate de computere sau mini-controllere ce ruleaza programe create de echipa.

Sculpturile sunt create de sculptorul Silvestru Munteanu, iar programarea e realizata de Sergiu Neagu. La partea vizuala contribuie Bogdan Runceanu, iar muzica si efectele vizuale sunt realizate de Ovidiu Chihaia. Partea de sceno-tehnica este asigurata de Neo Sense. Expozitia este curatoriata de Alina Floroi.

"Galaxia holografica" este o instalatie intr-o piramida care permite vizualizare in trei dimensiuni a unei regiuni din spatiu. "Warpor" creeaza iluzia navigarii prin spatiu la viteze super-luminice intr-o naveta creata de sculptor. "Fii meteorit!" integreaza utilizatorul intr-un corp ceresc pe un ecran. "Creatorul de nebuloase" permite oricui sa devina creativ si sa deseneze elemente fascinante pe o proiectie cu ajutorul unor butoane si a unui joystick, toate incastrate intr-o sculptura in forma de racheta. "Atinge spatiul" permite utilizatorului sa cante la constelatii. In fine, o podea interactiva teleporteaza utilizatorul pe luna.

"Prin acest proiect, dorim sa aratam publicului o altfel de experienta muzeala, in care oamenii sunt rugati sa atinga exponatele," spune Valer Rus, directorul Muzeului Casa Muresenilor.
"Pentru noi este important sa sprijinim artistii sa dezvolte proiecte vizibile pentru comunitatea brasoveana si nu numai", spune Alina Floroi, managerul proiectului CELEST.

Va astepam asadar la o experienta cu totul deosebita pentru a explora diverse aspecte cultural-stiintifice modelate intr-o maniera mai putin conventionala.

FOTOORGANIZATORI


Laborazon este o comunitate creativa care a operat un makerspace in Brasov si are in portofoliu expozitii de arta contemporana, instalatii interactive si ateliere de creatie. Muzeul Casa Muresenilor cunoscut traditional ca muzeul imnului national al Romaniei, are o noua deschidere catre propuneri conectate cu tehnologia si cultiva expozitii de calitate, precum a fost si cea mai recenta, intitulata Muzeul Jucariilor. Proiectul CELEST este finantat din bugetul municipiului Brasov, cu participarea partenerilor Laborazon si Muzeul Casa Muresenilor. Valoarea totala a finantarii de la municipiul Brasov este de de aproximativ 30 000 de lei, iar participarea partenerilor se cifreaza in total la 8000 de lei.

Info pentru presa: Simona Nichiteanu - PR Proiect, simonanichiteanu(at)gmail.com sau pe site-ul: www.laborazon.roLOCATIA EVENIMENTULUI
Muzeul Casa Muresenilor - Piata Sfatului, nr. 25


PROGRAM: luni - sambata / 09:00 - 17:00

# laborazon

# celest

# arduino

# arta

# experiment

# tehnologie

# atelier